Kifejlesztettek egy sószem méretű ultrakompakt kamerát


A Princeton Egyetem és a Washingtoni Egyetem kutatói egy olyan képalkotó rendszert fejlesztettek ki, amely mindössze akkora akkora, mint egy durvább sószemcse. A modul egy 1,6 millió hengeres oszlopból álló, úgynevezett metafelületre épül, és pontosan úgy működik, mint egy kameraszenzor. Minden egyes oszlop optikai antennaként működik, fényt fogadnak be, így alakítanak ki egyfajta optikai hullámfrontot, majd a mesterséges intelligencia által vezérelt algoritmusoknak köszönhetően kiváló minőségű színes fényképeket készülhetnek. A hagyományos kamerák bonyolult műanyag és üveglencséket használnak, amelyek a fényt egy érzékelőre hajlítják, a szenzorok ezt követően a jeleket elektronikus formában továbbítják. Az új megoldás azonban a már említett metafelületre alapul, The post Kifejlesztettek egy sószem méretű ultrakompakt kamerát appeared first on Techlabor.

Forrás: TechLabor - 848 napja Tovább a teljes cikkhez a TechLabor oldalára...

További hírek a TechLabor oldaláról

  • Befutottak az új KOSPET Tank T3 és M3 Ultra okosórák, közvetlenül a gyártótól rendelhetők

    A KOSPET márka a várakozásoknak megfelelően két strapabíró okosórát indít most útjára, amelyek egyszerre igyekeznek kielégíteni a kültéri, aktív életet élő, illetve a sokoldalú tech kütyük iránt rajongó felhasználók igényeit. A KOSPET Tank T3 strapabíró okosóra most mindössze 89,99 dolláros áron rendelhető közvetlenül a gyártótól, amennyiben használjuk a KOLNPN3 kupont a vásárlás véglegesítése előtt. A vételár így nagyjából 32 500 forintra jön ki. További részletek és megrendelés ezen a linken! A KOSPET Tank T3 Ultra strapabíró okosóra most mindössze 109,99 dolláros áron rendelhető közvetlenül a gyártótól, amennyiben használjuk a KOLNPUT kupont a megrendelés véglegesítése előtt. A vételár így nagyjából 40 The post Befutottak az új KOSPET Tank T3 és M3 Ultra okosórák, közvetlenül a gyártótól rendelhetők appeared first on Techlabor.
    TechLabor - 22 órája
  • A BOE gyártja majd az iPhone SE 4 kijelzőjét

    Arról korábban már mi is beszámoltunk, hogy az iPhone SE kap új kiadást, annak ellenére, hogy már egy ideje nem frissült a széria, illetve arról is volt szó, hogy az eddigi folyadékkristályos megjelenítőket az új generációnál egy OLED konstrukció váltja majd. Most az is kiderült, hogy melyik gyártó készíti majd ezeket a paneleket, és bizony nem a Samsung lesz az a bizonyos beszállító. Az iPhone SE 4 – már ha erre a névre fog hallgatni- , 6,1 hüvelykes OLED panellel lesz felszerelve. Ezeknek az előállításáért főleg, de talán kizárólag a kínai BOE lesz felelős. A hírek szerint ugyanis a Samsung The post A BOE gyártja majd az iPhone SE 4 kijelzőjét appeared first on Techlabor.
    TechLabor - 1 napja
  • Június 10-én jelentik be az iOS 18-at

    Az Apple évente megrendezésre kerülő Worldwide Developers Conference eseménye idén június 10. és 14. között lesz megtartva. Ahogyan az lenni szokott, a konferencia első napján jelentik be az Apple operációs rendszereinek legújabb verzióját. Idén az iOS 18, az iPadOS 18, valamint a watchOS, tvOS, macOS és visionOS új kiadásainak leleplezésére lehet számítani. Az Apple megtartja az elmúlt évek gyakorlatát, és a korábbiakhoz hasonlóan ismét online tartja a WWDC-t. A fejlesztők, illetve a diákok személyesen is meglátogathatják az Apple Parkot június 10-én, ahol egy különleges eseményt tartanak, a jelenlévők megnézhetik a keynote-ot, találkozhatnak az Apple csapat tagjaival, és mindenféle programokon vehetnek The post Június 10-én jelentik be az iOS 18-at appeared first on Techlabor.
    TechLabor - 2 napja
  • Kína betiltaná az Intel és az AMD chipeket a Windows operációs rendszerrel együtt az állami szektorban

    Kína olyan irányelveket vezetett be, amelyek végső célja, hogy megakadályozza az Intel és az AMD amerikai processzorainak használatát. Az új szabályok a Microsoft Windows és más külföldi adatbázis termékeket is blokkolnának, a hazai megoldások javára – jelentette a Financial Times. Minden városinál magasabb szintű kormányzati szerv kizárólag biztonságosnak és megbízhatónak minősített hardverrel rendelkező számítógépekkel, illetve szerverekkel dolgozhat a jövőben. Az engedélyezett hardverek listáján Huawei és Phytium chipek egyaránt szerepelnek, ezek egyébként be vannak tiltva az USA-ban. Az intézkedésnek jelentős pénzügyi hatása lehet mindkét chipgyártó vállalatra. A Financial Times értesülései szerint az Intel 53 millió dolláros forgalmának 27, míg az AMD The post Kína betiltaná az Intel és az AMD chipeket a Windows operációs rendszerrel együtt az állami szektorban appeared first on Techlabor.
    TechLabor - 3 napja
  • Matt és fényes kijelzővel is forgalomba kerülhet az új iPad Pro és iPad Air

    Van egy szivárogtató a Weibón, aki egyelőre még megkérdőjelezhető megbízhatósággal bír. Mindenesetre ez az illető azt állítja, hogy az Apple beszállítói már küldtek iPad Air mintákat az Egyesült Államokba, és lehetséges, hogy a készüléket kétféle változatban kínálják majd: fényes, illetve matt képernyővel. A szivárogtató szerint ugyanez lesz érvényes a hamarosan debütáló iPad Próra is. Az persze nem derül ki egyértelműen ebből az új tippből, hogy vajon teljes értékű matt felület, vagy egy tükröződésgátló bevonat kerül a szóban forgó készülékekre. Jelen esetben egy olyan kiépítésről van szó, amely nano-textúrájú üveget használ, ami tükröződésmentes mintázatot képez, és enyhíti a kijelző fényességét, fényvisszaverő The post Matt és fényes kijelzővel is forgalomba kerülhet az új iPad Pro és iPad Air appeared first on Techlabor.
    TechLabor - 7 napja
  • Egy klasszikus Nokia mobil térhet vissza a HMD Global gondozásában

    Szóval a helyzet az, hogy a Nokia okostelefonok pályafutása ismét véget ért, mert a márkát gardírozó HMD Global bejelentette, a jövőben saját márkás okosmobilokkal szeretnének kedveskedni vásárlóik számára. Azt viszont gyorsan tisztázták, hogy az úgynevezett feature phone-ok gyártásával és értékesítésével továbbra sem hagynak fel, a Nokia logo alatt. Hamarosan újabb butatelefon – nálunk ugye ezeket így hívják – érkezésére lehet számítani. A múlt hónapban tartották a Mobile World Congress kiállítást, amelyen a gyártó megerősítette, hogy egy újabb Nokia márkájú feature phone van készülőben. Azt is tudjuk, hogy a készülék valamikor májusban mutatkozhat be a nagyérdemű előtt. Most az X-en közzétettek The post Egy klasszikus Nokia mobil térhet vissza a HMD Global gondozásában appeared first on Techlabor.
    TechLabor - 8 napja
  • Megkezdődött az AliExpress születésnapi kiárusítása – Xiaomi és Poco telefonokkal, tabletekkel, és más kütyükkel

    Megkezdődött az Ali xpress szülinapi kiárusítása (“328 Anniversary Sale”), amelyben egyebek mellett népszerű Xiaomi és POCO termékeket lehet jó áron beszerezni. Az akciók március 18-tól 28-ig tartanak, de a készletek már hamarabb elfogyhatnak. Az alábbi két Aliexpress boltot érdemes csekkolni, ezekek az adott márka hivatalos boltjai: Xiaomi Mi Store (hivatalos Xiaomi bolt) POCO Phone Store (hivatalos POCO bolt) Spéci kuponok: 499 dollár fölött 80 dollár kedvezmény a Z151D80 kuponnal 299 dollár fölött 40 dollár kedvezmény a Z451D40 kuponnal 159 dollár fölött 20 dollár kedvezmény a Z651D20 kuponnal 79 dollár fölött 10 dollár kedvezmény a Z351D10 kuponnal 39 dollár fölött 5 dollár The post Megkezdődött az AliExpress születésnapi kiárusítása – Xiaomi és Poco telefonokkal, tabletekkel, és más kütyükkel appeared first on Techlabor.
    TechLabor - 9 napja
  • Az Apple szerint 128 GB rengeteg hely

    Az iPhone 15 legolcsóbb változata 128 GB beépített háttértárral jelent meg, amelynek egy nagy részét az iOS, illetve az előre telepített alkalmazások foglalják el. Manapság sokan úgy gondolják, hogy ez már kevésbé kielégítő, de semmiképp sem tartják rengetegnek, az Apple viszont teljesen máshogy vélekedik. A Cupertino-i vállalat szerint az iPhone 15 128 GB-os belső tárhelye rengeteg tárhelyet jelent, ha fényképeket szeretnénk tárolni. A vállalat legalábbis ezt állítja a legújabb reklámában, amelyet a készüléknek dedikált. Azt tagadhatatlan, hogy a videós hirdetésnek fülbemászó zenéje van, és maga az ötlet is elég menő, arról nem is beszélve, hogy a megvalósítás is magas színvonalú. Ugyanakkor az The post Az Apple szerint 128 GB rengeteg hely appeared first on Techlabor.
    TechLabor - 9 napja
  • Windows, Office és más szoftverek töredék áron, most érdemes bevásárolni!

    Az olyan népszerű szoftverek, mint a Window 10, a Windows 11 vagy a különböző Microsoft Office verziók, általában egy vagyonba kerülnek dobozos formában, szerencsére elég sokat tudunk spórolni, ha csak a szoftverkulcsot vesszük meg, magát a telepítőt pedig a Microsoft hivatalos oldaláról is le tudjuk tölteni. A szoftverekkel foglalkozó Godeal24 tavaszi kiárusítást tart, így most még nagyobb kedvezménnyel lehet többek között Microsoft termékeket beszerezni. Mutatjuk a részleteket! A Godeal24 csapata márciusi szoftver kiárusítást tart, amelynek keretein belül jelentős kedvezményeket találhatunk, érdemes végig nézni az akciókat. A Godeal24.com egy nemzetközi weboldal, amely játék- és szoftverkulcsokat árul. Rengetegen vásárolnak tőlük a világ minden tájáról, és az The post Windows, Office és más szoftverek töredék áron, most érdemes bevásárolni! appeared first on Techlabor.
    TechLabor - 9 napja
  • Nagyobb kijelzőt kaphat a Samsung Galaxy S25

    Ha valaki kompakt méretű, csúcskategóriás okostelefont akar venni, akkor opció gyanánt ott van számára az Asus Zenfone sorozat, egyes Sony telefonok, illetve a Samsung Galaxy S széria alapmodelljei, de utóbbiak az elmúlt években elkezdtek növekedni. A Samsung Galaxy S24 például 6,2 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, míg az elődje csak 6,1 hüvelykes panellal volt felszerelve. A  hírek szerint ez a növekedés a következő generációval csak folytatódni fog. Az értesülés forrása egy dél-koreai sajtóorgánum, ami a Naver névre hallgat. Ők úgy tudják, hogy a Samsung Galaxy S25 6,36 hüvelykes képernyővel fog debütálni. Amennyiben a dél-koreai gyártó valóban meglépi ezt, úgy a Galaxy S25 The post Nagyobb kijelzőt kaphat a Samsung Galaxy S25 appeared first on Techlabor.
    TechLabor - 10 napja
C

Telefon gyorskereső


▲ hirdetés  ▲ hirdetés

Olvasói vélemények


▲ hirdetés
 ▲ hirdetés