Az 5 legjobb középkategóriás telefon

Nem mindenki keresi a legújabb, legcsillogóbb, legnagyobb teljesítményű okostelefonokat. Vannak, akiknek bőven elég, ha telefonjuk átlagos teljesítményű, fel van szerelve a hasznos alkalmazásokkal, és az ára alacsony.

Ha vásárlókörútra indulunk, könnyen elvonhatja a figyelmünket az iPhone 4S, a Samsung Galaxy Nexus vagy a HTC Sensation XL. Ha lépünk párat, máris  találkozunk egy egész hosszú sornyi középkategóriás, ám remek készülékkel. Ezek a darabok is jól kitöltik a zsebed, anélkül, hogy teljesen kiürítenék azt.

Mi végigvezetünk most az általunk kiválasztott öt kedvencen:Samsung Galaxy Ace

Samsung Galaxy Ace

A Samsung Mobile képzeletbeli koronáját továbbra is a Galaxy S2 viseli, de ekkor vegyük figyelembe kiemelkedő árát is. Alternatív megoldásként kerülhet a palettára a Galaxy Ace, melynek megvásárlásához nem kell eladnunk mindenünket.

Nézzünk néhány jellemzőjét:

Nagyon hasonlít a Galaxy S2-re, de kisebb, 3,5 hüvelykes kijelzővel készítették. Felbontása kisebb, de ragyogó, élénk, amin öröm videókat nézni.

A Galaxy Ace Android 2.2-est futtat, ami ugyan nem a legfrissebb verziója a Google operációs rendszerének, de teljes körű hozzáférést biztosít az Android Markethez, melynek segítségével szinte korlátlanul testre szabhatjuk készülékünket a különböző alkalmazások telepítésével.

Ha szeretnél elmerülni a Galaxy világában, de nem tudsz a zsebed mélyénél mélyebbre nyúlni, akkor a Galaxy Ace egy kitűnő megoldás.

Sony Ericsson Xperia Ray

Az Xperia Ray 3,3 hüvelykes kijelzője gyönyörűen éles és meglehetősen éles. A viszonylag kicsinek számító kijelzőn számítsunk arra, hogy a weboldalak görgetésére szükségünk lehet, de manapság ez nem okozhat gondot.

Felületként az Android 2.3-ast kapta meg, mely a jól ismert Gingerbread névre hallgat, mely segít bennünket abban, hogy Facebook hozzászólásainkat villámgyorsan juttassuk el az oldalra.

A motorháztető alatt 1 GHz-es processzor dübörög, ami elég lóerővel rendelkezik ahhoz, hogy kényelmesen használhassuk az igényesebb alkalmazásokat és 3D-s játékokkal kapcsolódjunk ki. 8 megapixeles kamerájával 720p minőségű videókat örökíthetünk meg.

Ha Androidos készülék után kutatunk, az Xperia Ray egy jó választás.

iPhone 3GS

Az iPhone 3GS-t ugyan nagyobb testvérei, mint az iPhone 4 és 4S túlszárnyalták, iPhone 3GSám jutányosabb áron jelent belépőt az iPhone világába. Az iPhone operációs rendszerének legújabb változata, az iOS5 fut rajta. Emellett számos olyan tulajdonsággal, alkalmazással rendelkezik, mint jóval drágább testvérei, mint pl az iMessage.

A 3.5 inch képernyő nem rendelkezik az iPhone 4S tűéles felbontásával, ettől függetlenül még mindig elég jó és kellemes a színkezelése.

A kamera nem felel meg az iPhone 4 előírásainak, sem a 4S 8MP-es minőségének, de kiválóan és gyorsan megbírkózik a feladattal.

Az iPhone életében az egyik legjobb dolog az Apple App Store. Ehhez természetesen a 3GS is biztosítja a hozzáférést.

Ha egy kis Apple darabra vágysz, de megfizethetetlen a 4S, mindenképp vess egy pillantást a 3GS-re.

HTC Wildfire S

A HTCről mindenkinek a hatalmas erőművek jutnak eszébe, mint a Titan vagy a HTC Wildfire SSensation XL. Én most inkább egy szerényebb árkategóriájú, ám a helyét tisztességesen megálló készüléket ajánlok.

A HTC Wildfire S egy apró készülék, ami jó választás, ha kicsi a kezed, de nem megfelelő, ha nagy képernyőn szeretnél videókat és képeket nézni.

Andorid 2.3 Gingerbread fut rajta, így chatelhetsz a barátokkal, játszhatsz az Angry Bird-del.
600MHz processzorral rendelkezik. Ezáltal nem a leggyorsabb okostelefon, de bőven alkalmas a közösségi hálók vagy a játékok használatára.

Tehát ha nem szeretnél nagy monstrumot, de vágysz az Androidra, és a pénztárcád is kímélnéd, a HTC Wildfire S-t ajánlom Neked.

Nokia 700

A Nokia 700-at a piacon fellelhető legkisebb okostelefonként tartják számon. Hogy ez vajon igaz vagy sem, nem tudjuk, de az biztos, hogy hihetetlenül apró. 110mm magasságával és 50mm szélességével elég kicsi ahhoz, hogy akár eltömítse egy autó kipufogó csövét is. Méretéből adódóan, a 3.2 inch átmérőjú képernyőn a Nokia 700böngészés nem igazán kényelmes, és az írás is nehézkes. A telefon rendkívül erős és élénk, a képek és videók győnyörűek, ám kicsik.

A Symbian legújabb operációs rendszere, a Belle fut rajta. Hasonlít az Androidra, gyors, és egyszerű működés jellemzi.Az alkalmazásokat tekintve, sajnos meg kell jegyezni, hogy a Nokia app store elég korlátozott. Nem is nagyon várható a fejlesztése, de a lényeg, mint a Facebook vagy a Twitter megtalálható.

Hála az 1 GHz processzornak és a 1 GB memóriának, minden gördülékenyen fut a telefonon. Ez mind elegendő ahhoz, hogy a Nokia 700 kiváló választás legyen, ha egy kicsi, erőteljes készüléket keresel, és nem feltétlenül szeretnél az Android-osok csoportjához csatlakozni.

Összegzés:

Tehát itt ez az öt készülék: mind méltó a figyelmedre, ha nem szeretnéd az összes pénzed a legújabb csúcstelefonra költeni.Ajánljuk, hogy vásárlás elött mindenképpen bizonyosodj meg arról, hogy a megfelelő készüléket választod.C

Telefon gyorskereső


▲ hirdetés  ▲ hirdetés

Olvasói vélemények


▲ hirdetés
 ▲ hirdetés