Sony Xperia Z1 Compact - kis test, nagy lélek

Bevezető, tartozékok

A japánok mindig előkelő helyen álltak az elektronikai eszközök gyártásában, így a Sony is sok évtizede meghatározó szereplője a piacnak. Az okostelefonok terjedésébe pont a megfelelő pillanatban csatlakoztak be, az Ericssonnal való közös együttműködés végeztével pedig még egy fokozattal feljebb kapcsoltak. A mai trendet egyértelműen a hatalmas kijelzővel szerelt készülékek képezik, ám sokan vannak még mindig úgy, hogy valami kisebbre vágynának, ami ugyanolyan erővel bír, mint csúcsmodell társaik. Több gyártó is próbálkozott már mini variánsokkal, ám úgy tűnik, hogy a teljes álmot egyelőre a Sonynak sikerül valóra váltani. Az idei CES-en ugyanis lehullt a lepel az Xperia Z1 régóta pletykált kistestvéréről, ami szerencsére az átlagostól egy kicsit különböző nevet kapott.

Sony Xperia Z1 Compact
[+]

A Z1 Compact fantázianévre keresztelt masina egyértelműen utal arra, hogy a japánok eddigi zászlóshajójának egy kompaktabb változatát tisztelhetjük benne. És tényleg. Tesztalanyunk nem más, mint egy összement Z1, ugyanazzal a hardveres erővel és fotós képességekkel. A legnagyobb kritikákat viszont a kijelzők miatt kapta a Sony, valljuk be, nem véletlen, hiszen a sima TFT megjelenítők nem szállították azt a minőséget, amit a felhasználók vártak volna. A japánok újdonsága viszont szakít a hagyományokkal, minden tekintetben leteszi a névjegyét, nagyon nehéz lesz belekötni, és még nehezebb lesz megfelelő konkurenset találni, vagy előállítani.

Sony Xperia Z1 Compact
[+] Sony Xperia Z vs. Sony Xperia Z1 Compact

A tálalásból azonnal kitűnik, hogy valamilyen Sony terméket vásároltunk. Bal felül a fekete alapon fehér színekkel ábrázol logó, középen pedig a telefonról készült sajtófotó látható. A doboz tetejét felfelé kell leemelni, így tárul elénk maga a készülék. Kis rekeszekbe rejtették el a microUSB kábelt és a töltőfejet. Kicsit meghökkentő, hogy fülhallgatót nem csomagolnak a masina mellé, holott ennyi pénzért ez lenne a minimum. A japánok újdonsága négy színben kapható, méghozzá fehérben, feketében, rózsaszínben és sárgában.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia Z1 - vissza a kamerához

    A japán gyártó az elmúlt pár évben nem feltétlenül kamatoztatta a képalkotással kapcsolatos teljes tudását mobiljaiban. Most is inkább elméletben teszik meg.

  • Sony Xperia ZR - ugrás a medencébe

    A japánok újdonsága az igazi vízállóságot hozza el nekünk, víz alatti fényképezést tesz lehetővé, ráadásul mindezek mellett hardveres téren is az élen jár.

  • Sony Xperia SP - a jónevű japán

    Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.

Hirdetés