HTC Desire C - nem nagyravágyó

Bevezető

A HTC az egyetlen olyan elektronikai cég, amelynek termékei az egyébként pofátlanul olcsó Tajvan boltjaiban is pont annyiba kerülnek, mint itthon. Mégis veszik az ottaniak, hiszen egyrészt hazai cég, másrészt pedig a gyártó évek hosszas munkájával felépített egy olyan imázst, amely miatt a konkurenciánál drágábban is eladhatóak a készülékei. Az okostelefonos világban a HTC azért kedvelt, mert a minőségi módon összerakott cuccok mellett a szoftveres oldal is egyedi. A Sense felület a cég védjegye, minden androidos verzió kedvéért újraírják, csiszolják és ma már a legelvakultabb Samsung (LG, Apple, Motorola stb.) rajongók is elismerik.

HTC Desire C
[+]

Az olcsóbb mobilok közé a HTC csak félig tette be eddig a lábát, s ez ezúttal sem változik. Nem mennek le a Galaxy Mini, vagy az Optimus L3 szintjére, ennél kicsit magasabban húzzák meg azt a határt, ami szerintük még vállalható és belefér a gyártóról kialakított képbe. Ez főleg azt jelenti, hogy a Speedshop által biztosított Desire C kapcsán is elvárható a folyamatos, akadásmenetes működés és minden olyan funkció, amit a Sense mellé kapunk. Hogy az ár mégis versenyképes legyen, ahhoz az kell, hogy okosan sakkozzanak a hardverrel és komoly mérnöki munkával tudjanak úgy optimalizálni, hogy a takarékos felhasználó ne vegye észre, hogy a kis kedvence burkolata alatt olyan vas van, ami már a filléres kategóriába tartozik.

HTC Desire C
[+]

Tesztünk megjelenése előtt egy nappal került be a Vodafone kínálatba a Desire C, méghozzá 55 ezer forintos, feltöltőkártyás áron. Ez igen kedvezőnek mondható, hiszen a független készülék kapcsán jóval drágább árat jósolt a piac a telefonnak, a vodás ár viszont azt jelenti, hogy a masina olcsóbb, mint házon belülről a Wildfire S vagy a Sony Xperia Mini Pro. Drágább viszont, mint a Huawei G300 és az LG Optimus Net. Ugyanakkor fontos, egyáltalán nem elhanyagolható tény, hogy a Desire C-n már az Android 4.0-s verziószámú rendszere fut. Ami a hardvert ismerve mindenképpen figyelemre méltó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés