ZTE Grand X - kilépett a mimóza szerepből

Bevezető

Megtámadott minket a ZTE, de jól védekezünk, hiszen ebben a ZTE-ben nincs a csatárok között Koplárovics Béla, lévén esetünkben a kínai mobilgyártóról van szó. Béla helyett itt van Zoli, aki a ZTE agilis, fiatal munkatársa és időről-időre felbukkan a szerkesztőségben ZTE telefonokat lobogtatva. Nemrég írtunk a Kis nevű modellről, most egy kissé más ligában focizó eszközt mutathatunk be, amely hazánkban is kapható lesz legkésőbb októberben. A Grand X ugyanis egy komolyabb eszköz, ám árban a kínai cég korábbi modelljeihez hasonlóan visszafogott lesz, ha minden jól megy, akkor 60 lepedő körüli feltöltőkártyás cetlit is láthatunk majd.

ZTE Grand X
[+]

Zoli nem csak Grand X-et hozott nekünk, hanem például egy Medfield alapú masinát is, amiről még nem tudunk érdemben írni, ám annyi hasonlóság azért akad a két eszköz között, hogy egyik sem tekinthető véglegesnek. Ám szerencsére a Grand X-nél a hazai piacra kerülő darab és a tesztben most bemutatandó eszköz között csak apró eltérések lehetnek, a hozzánk eljutott masina ugyanis egy török szolgáltató felségjelzéseit viseli magán, s hát ezen a nyelven is akart eredendően velünk kommunikálni, amit viharsebesen váltottunk angolra. Természetesen az itthonra szánt termékek magyarul is fognak tudni, manapság ez el is várható.

ZTE Grand X
[+]

A ZTE a hazai mobiltörténelembe a Blade kapcsán írta be magát, olyan telefont adott a népnek a gyártó, ami ár-érték arányban minden más készüléket bucira tudott pofozni, ám az ezt követő Skate már nem volt annyira sikeres termék. Némi csönd után a jelek szerint most megint nekidurálja magát a ZTE, a barcelonai bejelentések közül több eszköz is kézzelfogható valósággá válik. Szerintem szerencsés dolog volt a Mimosa nevet leváltani, fogalmam sincs, hogy ez külföldön milyen másodlagos jelentéstartalommal bír, de itthon inkább a visszafogott, naiv, szűzies kislányokra szokták használni a mimózalelkű kifejezést, ami egy telefon esetén némi problémát vethet fel. A Grand az menő, még a Mobiado is csinál ilyen névvel készüléket, jól is cseng, ha nem is túl eredeti. A Grand X inkább úgy hangzik, mint francia űrhajósoknak tervezett mélyfagyasztott baugette, a mimózánál több klasszissal jobb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés