2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG Optimus 4X HD: elegáns okoska

A kisebbik koreai gyártó tavalyi csúcsmodellje megjött, és hogy milyen benyomást tett rám, meglátjátok!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés, külső, csomagolás

Bevezetés, külső, csomagolás

A kisebbik koreai gyártó tavalyi csúcsmodellje megjött, vártam, és hogy milyen benyomást tett rám, azt a cikk folyamán megtudjátok. Kicsit késői tesztnek tűnhet, de mivel nem egy öreg hardver lapul a belsejében, ezért még érdekes lehet.

A készülék doboza fekete színű, elég kicsi kis pakk, ebben találunk egy fülhallgatót, adatkábelt, töltőfejet, két NFC matricát, és a kezelés útmutatókat. A fülesről nem tudok sajnos nyilatkozni, hozzám az nem jutott el, a két NFC matricát pedig oda ragasztjuk, ahova csak akarjuk, viszont érdemes lehet megfontolni, hova is tesszük.

Xperia T és Optimus 4X HD

Külseje elég szögletes és lapos, nagyon hasonlít az L széria modelljeihez, itt viszont nincs fizikai home gomb, és a hátlap is érdekesebb kialakítást kapott. A szélén két krómozott csík fut körbe, és a két csík között érdekes kis négyszögek állnak, sarokkal kifelé. Elég dizájnos és érdekes kialakítás. A hangerőt szabályozó gomb is ilyen, viszont a bekapcsoló gomb már nem, mert alul, felül ez a díszes dolog elmaradt. A készülékház műanyagból készült, de a jobbik fajtából, fontos még, hogy nem nagyon nyöszörög, csak a hátlap néhol benyomható és halk nyekergő hangot ad.

Az előlapot egy Gorilla Glass üveglap védi, középen a 4,7 hüvelykes kijelző helyezkedik el, alatta a 3 kapacitív érintőgomb (vissza, home, opciók) van. Felül egy méretes LG logó, egy beszédhangszóró található, balra egy közelség- és fénymérő szenzor, jobbra pedig az előlapi kamera húzza meg magát, ennek felbontása 1,2 megapixel.

A bal oldalon felül van a hangerőszabályzó gombpáros, mást ide nem tettek nekünk, alul a microUSB és a beszélgetésre szolgáló mikrofon kapott helyet.

A jobb oldal teljesen üres, erre az oldalra nem volt szükséges kezelőszervet vagy csatlakozót tenni, ezért ki is hagyták. Felülre a ki- és bekapcsoló gomb, a 3,5 mm-es Jack aljzat, és a másodlagos mikrofon került. A képernyő zárolására szolgáló gombot talán jobb oldalra kellett volna tenni, a kényelmesebb elérés érdekében.

A hátlap puhább műanyagból készült, szabálytalan csíkok futnak rajta végig, ugyanabba az irányba, ezzel biztos fogást adtak a telefonnak, nincs olyan érzésünk, hogy kieshet a kezünkből. A hátlap érdekessége még, hogy kifele emelkedik, de ezt szép, lekerekített formában oldották meg szerencsére. Balra alul a külső hangszóró kapott két csíknyi helyet (nem terhes), minősége jónak is mondható lenne, ha nem lenne ennyire halk. A hátsó borítás teteje fele haladva egy süllyesztett, ezüst logó töri meg elsőként a feketeséget. Feljebb balra egy kamera és annak segédfénye van, a kamera felbontása 8 megapixeles, a minősége később kiderül.

A mobil mérete 132,4 x 68,1 x 8,9 milliméter, ezen már lehetne akár zsemlét is sütni, súlya pedig 133 gramm, tehát nem egy féltégla nehézségű.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • LG G Flex bemutató

    Még ha a kijelző nem is a legjobb, a hardver, az akku valamint a szoftver szerethető telefonná teszi az LG újdonságát.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.