- 2013. július 1., 13:00
Egy népszerű telefonnak előbb-utóbb elkészült az utódja – ezt a sorsot nem kerülte el a Huawei Ascend Y200 sem.

A Huawei neve az elmúlt években már nemcsak az olcsó termékek esetében merül fel (a vállalat egyre több prémiumkategóriás és középkategóriás modellel jelentkezik, amelyek többsége sikeres is), de ez természetesen nem jelenti azt, hogy a gyártó elfeledkezett volna azokról, akik nem szeretnének vagyonokat költeni egy androidos okostelefonra.

Külső

Ahogyan arra neve is utal, a Huawei Ascend Y200 az Y210 utódja. A rokonság nemcsak a típusszámon látszik meg, hanem a készülékek dizájnjában is, a két telefon roppant hasonló. A legmarkánsabb eltérés az alsó élen fedezhető fel, amely hegyes(ebb) és eltűnt róla a microUSB csatlakozó. A kategóriát ismerve tesztünk alanyától nem vártunk első osztályú dizájnt, azt viszont igen, hogy az anyaghasználat és az összeszerelés minősége rendben legyen – a Huawei szerencsére már bőven elég mobilt szerelt össze ahhoz, hogy ezekkel ezúttal se legyen komoly probléma.

Bár manapság a trend az, hogy a telefonok előlapjának egyre nagyobb résztét foglalja el a kijelző, a Huawei Ascend Y210-re kicsi, 3,5 colos panel került, ami azt eredményezi, hogy a kijelző feletti és alatti rész is elég vastag. Ez persze érthető, hiszen a piac egyik legolcsóbb telefonja nyilván azért kerül annyiba, amennyibe, mert semmilyen szempontból nem nyújt „leg”-et.

A panel felett a Huawei felirat, a hangszóró rácsa és a visszajelző LED került, lent pedig a három kapacitív érintőgomb található – a kezelőszerve a szokásos funkciókat látják el, így a menü, a kezdőképernyő és a vissza funkció érhető el segítségükkel. A hátlap puha tapintású, amely a fogásnak jót tesz. Sok mindent nem került ide: a hátsó kamera mellett a kihangosításhoz használatos hangszórót illetve egy második Huawei logót találunk itt. A mobil alsó része, ahogyan korábban már említettük, üres. Fentre a bekapcsoló gomb és a fülhallgató kimenete került, balra a microUSB port, jobbra pedig a hangerőszabályzók. A bekapcsoló gomb és a fülhallgató kimenet elég közel vannak egymáshoz, így csatlakoztatott fülessel picit kényelmetlen a telefon feloldása.



A készülék csomagolása a mobil mellett nem sok mindent tartalmaz: gyakorlatilag csak a hálózati töltőt és a hozzá való microUSB-kábelt találjuk meg a dobozban.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. november 25., 16:00
2020. október 15., 12:00