Menőbb lehet a Find X a Vivo Nexnél

Holnap, Párizsban mutatkozik be az Oppo Find X, és a gyártó visszatérése a csúcskategóriába nagyszabásúnak és emlékezetesnek ígérkezik. Jegyezzük meg persze, hogy a Lenovo is felkorbácsolta a kedélyeket, aztán a Z5 az előzetesek ellenére mégiscsak szenzorszigettel futott be.

Az Oppo Find X friss posztere 90% feletti képernyőarányt ígér
Az Oppo Find X friss posztere 90% feletti képernyőarányt ígér (forrás: Oppo) [+]

Nem úgy a kétféle hardverrel szerelt Vivo Nex, és ha már az egyik BBK Electronics kötelékébe tartozó márka eltüntette a bevágást felülről, nem volna sokkoló egy másiktól ugyanezt látni, bár akadt már Find X renderkép, amelyen éppenséggel volt szenzorsziget.

Az Oppo weibós oldalán viszont még egy Nexnél is képernyődominánsabb készülék pillantható meg, ívelt kijelzővel a két hosszanti szélen, gyakorlatilag nulla kávával felül és egész vékony sávval alul. Venya Geskin számolgatása (és talán saját gyártású, a hírben másodikként megpillantható) renderképe szerint ez akár 93,8%-os előlapi képernyőarányt is jelenthet, persze valahogy az Oppónak is meg kell majd oldania az előlapi kamera elhelyezését.

Az Oppo N1 elforgatható kamerája
Az Oppo N1 elforgatható kamerája (forrás: Android Central) [+]

Ez persze nem ismeretlen terep a gyártónak: az Oppo N1 például előre forgatható hátlapi kamerát kapott, a Vivo Nex pedig ugye motorikusan kiemelkedőt. A Find X akár a kettőt is kombinálhatja, és talán az alább kiszivárgott videón látható, hátsó kamerarendszer emelkedik majd fel. Vagy nem, és kedd délután egészen másfajta phablet mutatkozik be.

Azóta történt

Előzmények

  • Meghívója célozgat az Oppo Find X szenzorszigetére

    Hivatalos információ még nem érkezett, hogy lesz-e a csúcskategóriába visszatérő Oppo készüléken notch, ám egy állítólagos renderkép és a meghívó is bevágásra utal.

  • Frissítve! Itt az Oppo Find X specifikációja

    A Twitter poszt nagyon megbízható forrásra hivatkozik az adatok származását illetően, ami többek között a méreteket is felfedi.

  • Tényleg kávamentes lett a Vivo Nex

    Egyaránt 91,24%-os előlap/kijelző aránnyal, de kétféle lapkakészlettel, illetve biometrikus azonosító technológiával mutatkozott be a Vivo Nex és a Nex S vagyis Nex Ultimate a világ leginkább kávamentes készülékeként.

  • Igazi csúcsmodell lesz az Oppo Find X

    És az előzetesek alapján nem csak a specifikáció megnyerő, de a kialakítás esztétikuma is hangsúlyos.

Hirdetés