szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hosszú évekig dörömböltek a Microsoft ajtaján a Skype-felhasználók, oldják meg végre, hogy hivatalos úton is rögzíteni lehessen a hívásokat, amiket aztán később is visszahallgathat az ember. Itt a bejelentés: megcsinálták.

Bár a vonatkozó felhasználói vélemények erősen megoszlanak, afelől semmi kétség, hogy 15 éves kora ellenére még mindig rengetegen használják a Skype-ot, nem véletlenül: a hosszú évek munkája alatt csiszolgatott program mára a szövegalapú chatelés terén is hasznos társ lett, ahogyan a videóhívás miatti lehetőségek kapcsán is sokan kedvelik.

Egy funkció azonban mindig is hiányzott belőle, ezt pedig a program 2003-as indítása óta sem sikerült bevezetni: a Skype – hivatalos úton legalábbis – soha nem engedte meg, hogy a párbeszédek alkalmával valamelyik fél rögzítse a beszélgetéseket, pedig más szolgáltatásnál ez abszolút bevett gyakorlat, ami sokaknak, különösen a munkahelyi megbeszélések alkalmával, nagy segítséget jelent, hiszen az elhangzottak így trükközés nélkül visszahallgathatók.

Microsoft

Ez a probléma elhárult, a Skype ide kattintva letölthető legfrissebb verziójában ugyanis már benne van a hívásrögzítés lehetősége is. Ráadásul kicsit jobbá is teszik: a felvett szövegek egyből a Microsoft felhőszolgáltatásába vándorolnak át, tehát nem a partnerek telefonjain foglalják majd a helyet. (Ugyanakkor persze adatvédelmi kérdéseket is felvet ez a kényelmes megoldás.) Azokhoz pedig PC-ről, Androidról, Linuxról, Macról, és iOS rendszerű készülékekről is hozzáférhet a rögzítő, vagyis tulajdonképpen mindenről, függetlenül attól, milyen eszköz van épp a kezében.

Nem árt tisztában lenni vele, hogy a hangrögzítésre szolgáló gomb megnyomása után természetesen a vonal túlvégén lévő fél is értesül róla, hogy a párbeszédet rögzítik.

Ha máskor is tudni szeretne a Skype új funkcióiról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Jobline.hu BrandChannel

Skype-interjú-tippek, amit minden álláskeresőnek ismernie kell

A jövőben egyre nagyobb arányban tartanak majd a cégek úgynevezett Skype-interjúkat, ezért ha eddig még nem volt benne részünk, számíthatunk arra, hogy hamarosan mi magunk is megtapasztaljuk. Íme néhány fontos tény és pár tipp a Skype-interjúval kapcsolatban.