szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Világrekordot kíván felállítani az LG a jövő év elején bemutatkozó 17”-es notebookjával, a Gram 17-tel.

Néhány hét van már csak hátra addig, hogy elkezdődjön a jövő év első nagy technológiaorientált eseménye, a Las Vegas-i CES (Consumer Electronics Show). Az LG sem fog üres kézzel menni oda, ugyanis bejelentette, hogy – többek között – ott mutatja be a Gram 17-et, a világ legkönnyebb 17”-es notebookját.

Ez a számítógép mindössze 1340 grammot nyom, szemben a hasonló 17”-es készülékekkel, amelyek inkább 2000 gramm tömeg felettiek. Az LG azt is elárulta, hogy valójában egy 17”-es kijelzőt sikerült beszuszakolnia egy 15,6”-es laptoposztály házába. Az újdonságnak WQXGA osztályú kijelzője lesz, 2560 x 1600 pixeles felbontással és 16:10-es képaránnyal. Ezekből a specifikációkból is adódik, hogy ilyen képernyővel jól lehet majd videókat nézni, szöveget szerkeszteni vagy játszani.

LG

A notebook belsejében 8. generációs Intel Core processzor teljesít majd szolgálatot. Akár 16 GB is lehet a RAM, a natív tárhely pedig 256 GB (SSD). Van egy extra slot is további SSD számára, így összességében akár 512 GB tárhellyel is lehet gazdálkodni. Az akkuja 19 és fél órás hálózatfüggetlen működési időről gondoskodik, legalábbis az LG szerint. A notebook MIL-STD-810G amerikai katonai tartóssági szabvánnyal készült, azaz ütés- és porálló, valamint jól bírja az extrém hőmérsékleteket.

A gép(b)en ujjlenyomat-olvasó is található. A minél fejlettebb audio-élmény érdekében pedig a DTS Headphone X technológiát is bevetették.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.