szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fair playt játszik a Huawei alapítója, egyben első embere: a cégével történtek ellenére elismeri az iPhone-t és a köré épülő ökoszisztémát.

Össztűz alatt a Huawei
A Trump-adminisztráció előbb főellenséggé nevezte ki a Huaweit, majd a vállalat magabiztossága és felhasználói lelkesedés megtépázása után, úgy tűnik, kihátrál az amerikai vállalatok számára elrendelt embargóból. Kérdés, hogy a Huawei megbízik-e ezután az amerikai beszállítókban, vagy inkább saját lábakra próbál állni.
Friss cikkek a témában

Miközben – az elmúlt hetek történéseire reagálva – a hazafias érzelmű kínai felhasználók az amerikai Apple, pontosabban az iPhone bojkottjára szólítanak fel a Huawei-telefonok ellenében, addig van, akit nem ragad el a hév, és józanabb hangot üt meg, és nem is akárkiről van szó.

Ren Zhengfei (Zsen Cseng-fej), a Huawei alapítója és vezérigazgatója nem rejti véka alá, hogy igencsak kedveli az iPhone-t, és ha külföldre mennek a családjával, mindig ilyet vesz nekik, a készülék remek ökoszisztémája miatt. Nem szabad szűklátókörűen gondolkozni, a Huawei iránti szeretet nem egyenlő azzal, hogy csakis Huawei telefont vesz valaki – mondta el a kínai állami televízióban a South Morning China Post tudósítása szerint.

Egyébként nem Zhengfei az egyetlen, aki így gondolkozik. Amikor 2018 végén letartóztatták Kanadában a lányát, Meng Van-csoút (nem mellesleg a cég pénzügyi vezetőjét), a lefoglalt eszközei között ott volt egy iPhone, egy iPad és egy MacBook. Voltak, akik ezt azzal magyarázták, hogy a hölgy csak arra volt kíváncsi, mit tudnak a konkurencia eszközei, mások viszont úgy vélték, hogy a Huawei CFO-ja (is) elkötelezett az Apple-ökoszisztéma mellett.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.