szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Könnyen lehet, hogy a Sony nem egy, hanem két PlayStationt mutat be jövőre, ami felborítaná az eddig megszokott menetrendet.

Évek óta várják már a PlayStation rajongói, hogy a Sony végre kiadja a játékkonzol ötödik generációját. A jelenlegi PlayStation 4 még 2013 végén debütált, így közel hat év után valóban megérett a váltásra az eszköz. A PS5-ről korábban már több pletyka is kiszivárgott, illetve egy képet is láthattunk, ami valószínűleg a készüléket ábrázolja. Most újabb pletyka kelt szárnyra, ami újra izgalomba hozta a rajongókat.

A BGR a kiszivárgott információk alapján arról ír, hogy a Sony tervei szerint nem egy, hanem rögtön két konzolt dob majd piacra. Mindez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy a PS5 megjelenése után néhány évvel egy felturbózott PS5 Pro érkezne, a két eszköz egyszerre jelenhet meg a cég kínálatában.

A rendszermérnökként a Sonynál dolgozó Mark Cerny áprilisban már beszélt arról, milyen lehet a PS5 teljesítménye. A gépnek értelemszerűen köröket kell vernie a PS4-re és a PS4 Próra, a PS5 Prónak pedig ehhez képest kell majd még erősebbnek lennie.

Mindenesetre az újságíróként dolgozó Zenji Nishikawa nemrég egy YouTube-videóban arról beszélt, hogy a Pro ára 100-150 dollárral lehet majd több a "sima" PS5-nél, ami 30-45 ezer forintos differenciát jelent.

Hogy mikor lesz a készülék(ek) bemutatója, egyelőre nem tudni, egy nemrég kiszivárgott információ szerint azonban már megvan a pontos dátum.

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.