szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rájár a rúd a Microsoftra a mostani frissítések kapcsán. Sok a gond a Windows 10 frissítéseivel, és az amúgy valóban remek víruskergetőt, a Windows Defendert is megbolondította egy frissítés.

Egy hiba javításával indokolta augusztusban a Microsoft, hogy kiadja a Windows Defender 4.18.1908.7 fájlt, azonban kissé balul sült el az update. A frissítés ugyan javította a korábbi gondokat, azonban hozott egy újat helyettük.

Rengeteg felhasználó panaszkodik a redditen, a Twitteren, a Microsoft közösségi fórumán, a Windows 10 Feddback Hubján, hogy a beépített víruskergetőnél nem működik rendesen a kézi szkennelés, akár a gyors (Quick), akár a teljes (Full) módot választják. A víruskereső ugyanis csak néhány fájlt néz át, és másodperceken belül befejezi a vizsgálatot. Hasonlót tapasztaltak a Bleeping Computer szerkesztői is.

44 fájl és 9 másdoperc – ez volna a teljes szkennelés?
Bleeping Computer

A Microsoft azonnal elismerte a problémát, és jelezte, ez csak a kézi szkennelést érinti, azaz a valós idejű szkennelés továbbra is védi a felhasználókat. Kicsit megpróbálta marginálisként feltüntetni a problémát azzal, hogy mindez tulajdonképpen csak a rendszergazdákat érinti, hiszen ők végeznek manuális vagy ütemezett vizsgálatokat. Mindenesetre időközben orvosolta már a gondot, elérhető a Security Intelligence Update for Windows Defender Antivirus 1.301.1812.0 verzió. Ezt az újabb frissítést érdemes mielőbb installálni.

[Ez is fontos: Tízből 3-4 ember használ olyan Windowst, amelynek 4 hónap múlva lejár a szavatossága]

Ha máskor is tudni szeretne a Windows dolgairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.