Új tulajdonosa lesz a Telenornak, és a neve is megváltozik

0

A magyar Telenornál tavaly már volt egy tulajdonosváltás, akkor a norvég anyacég eladta a cseh PPF befektetői csoportnak, most pedig úgy néz ki, hogy a magyar állam is beszáll a vállalatba.

A HWSW szerint a tárgyalások érdemi része már lezárult, és hamarosan a hivatalos bejelentés is megtörténhet. A magyar állam 25% tulajdonrészt fog szerezni vállalatban, de nem közvetlenül, hanem a Antenna Hungárián keresztül, ami egy állami kézben lévő cég.

Az új tulajdonos beszállása után változhat a magyar Telenor neve és arculata is. A névváltozás egyébként is elkerülhetetlen, hiszen a norvég Telenornak már nincs köze a céghez, és a PPF 2021-ig első feléig kapott engedélyt a név használatára.

Egy nagy névváltás már volt a szolgáltatónál, bizonyára mindenki emlékszik, hogy 2010-ig Pannon GSM néven futott a vállalat. Ez egyébként egy elég közkedvelt név volt, sokan a mai napig pannonos számnak hívják a 20-as telefonszámokat. Azt egyelőre nem tudni, hogy tervezik-e ezt a nevet visszavenni, vagy esetleg valami teljesen újat találnak ki, de bizonyára sokan örülnének, ha újra a Pannon lenne az egyik nagy szolgáltató.

Egy kis nosztalgia

Forrás: HWSW, via HVG

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid