Hírek

Vettem egy Huawei Mate 30 Pro telefont

Rendkívül kevés Huawei Mate 30 Pro készülék található meg Magyarországon, abból egy azonban nálam van, jelenleg még Debrecenben.

Vettem egy Huawei Mate 30 Pro telefont

A szeptemberi bemutatót követően tudhattuk meg, hogy a Mate 30 széria egyelőre nem kerül még piacra Európában, annak ellenére, hogy nagyon sokat várták az újdonságokat és valószínűleg Magyarországon is jól teljesíthetett volna a megfelelő körülmények között. Hogy a jövőben megjelenik-e hazánkban, nem tudni még, én azonban úgy döntöttem, hogy vásárolok egyet.

Hol lehet most Mate 30 Prót vásárolni?

A Huawei Mate 30 Pro beszerzésének lehetősége erősen korlátozottak és körülményesek hazánkban. Nincs Magyarországon forgalomban a készülék és nincs is belőle európai verzió.

Romániában forgalmazza egy cég a szériát, azonban ezek kínai piacra szánt modellek, nem olcsón (bár összességében nem is drágán, ez erősen relatív). A különböző kínai webshopokban kb. 950 dollárról indul a Huawei Mate 30 Pro ára, ezek mind kínai piacra szánt modellek. A pillanatnyi, kedvező árfolyam mellett is, ez alsóhangon 285 ezer forint. Ez még önmagában kedvezőnek is hangzik, jön viszont két tényező, amely már nem annyira. A szállítási idő és az egyéb díjak. A legtöbb ingyenes szállítást kínáló megoldás 3-6 hetes várható kiszállítással nem hangzik annyira jól, a gyorsabb DHL-t, vagy egyéb ismert futálszolgálatot jelentő megoldások pedig további 25-40 dollárba kerülnek.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Egy Kínából rendelt Mate 30 Pro okostelefon esetében nem megkerülhető az ÁFA és a vám a törvényeink szerint. Jó eséllyel esetleg valamilyen vámkezelési díjat is fizetni kell érte. Csak az ÁFA, amelyet meg kell még fizetni, hozzávetőleg 75 ezer forint, vagy inkább ennél több, függően a vételártól. Ezzel rögtön 365 ezer forint felett jár a telefon ára.

Hogy őszinték legyünk, bár nagyon jó a Mate 30 Pro készülék, azonban egy kínai kiadás, Google támogatás nélkül, ázsiai ROM-mal, hazai garancia és szerviz nélkül nem feltétlenül ér 365-400 ezer forintot. Egyszerűen azért, mert ennyiért nem jó vétel. Ha hivatalos forgalmazásban lenne elérhető ennyiért, sokan akkor is drágának tartanák, de legalább lenne mögötte szolgáltatás. Kínából berendelve viszont nem ér ennyit a készülék, nem is javasoljuk.

Kínából, de nem rendelve

Az én segítségemre egy ismerősöm volt, aki Kínában tartózkodott korábban és vásárolt egy készüléket számomra egy hivatalos Huawei üzletben. Ha valaki szeretne magának Mate 30 Pro telefont, ez a legtisztább módja a beszerzésnek, hiszen biztos forrásból származik, biztosan nincs módosítva a szoftver. Természetesen ehhez Kínában kell lenni.

A Huawei Mate 30 Pro telefont már tesztelem, hamarosan meg is jelenik az átfogó cikk ezzel kapcsolatban, ráadásul október 22-től egy naponta frissülő fotósorozattal készülünk, amelynek helyszíne az Amerikai Egyesült Államok lesz!

Ezúton is köszönöm azon Huawei közösség tagok segítségét, akik közvetlenül, vagy közvetve résztvettek ebben a beszerzésben.

Felkészültetek?

 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával