Nyolc kamerás mobilt szabadalmaztatott a Huawei, lehet a Mate 40 Pro az?

Korábban már láthattunk érdekes formatervezési szabadalmakat a Huawei-től, amikből végül nem lett semmi. Most megérkezett a legújabb, de egyszerűségéből ítélve akár olyan eszköz is lehet rajta, amivel hamarosan kereskedelmi fogalomban is találkozhatunk majd.


Február 21-én nyújtották be a Kínai Nemzeti Szellemi Tulajdon Felügyelethez a következő terveket, amin elsőre egy átlagos felsőkategóriás készülék látható. A kamerák számából azért már leszűrhető, hogy egy komolyabb masináról van szó, az eszköz két darab előlapi és hat darab hátlapi modullal rendelkezik. Megeshet, hogy a Mate 40 vagy a Mate 40 Pro van a terveken, a Huawei két változatot is levédetett, az egyiknél a hátlap középén található a kamerasziget, a másiknál pedig bal oldalt.

A szenzorok elhelyezkedése hasonló mint a Mate 20 szériánál, két oszlopban egymás alatt találjuk a kamerákat, amiket legalul egy LED vaku követ. Az előlap nagyon hasonlít a Nova 6-ra vagy Honor V30-ra, a kijelző bal felső sarkában egy pirula formájú kameralyukban helyezkedik el a két szelfi kamera. Az még nem tiszta, hogy az egyes szenzoroknak milyen funkciójuk lesz, de előre gyaníthatóan egy normál és egy széles látószögű modul kerül. Hátul pedig biztosan találunk széles látó, teleobjektív és 3D ToF kamerát.

Annyi még kiderült, hogy a hátlap üvegből készült és a szélek kerekítettek. A tervek szerint a készülék jobb oldalán a hangerőszabályzó- és a bekapcsológomb kap helyet, fentre kerül egy másodlagos mikrofon, talán egy infra port, lent pedig az USB C csatlakozó, külső hangszóró, egy mikrofon és a SIM tálca lesz. Mivel a CNIPA a dizájnon kívül más információkat nem publikál, így a specifikációkról még semmit nem tudunk.

Ettől függetlenül az már borítékolható, hogy a Mate 40 sorozat új rendszerchippel érkezik, a számozást követve ez a Kirin 1000 lehet. A tárhely minden bizonnyal UFS 3.0-s a RAM pedig LDPDDR5 lesz. Valamikor szeptember-október környékén számíthatunk az új Mate széria bemutatójára, de ez a dizájn még korántsem biztos, mindenesetre nagyon reálisnak tűnik.