szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft egy ingyenes, offline társasjátékkal szeretné bemutatni a kisebbeknek, milyen szabályok szerint kell “játszani”, hogy az interneten is biztonságban legyenek.

A biztonságos internet megteremtésében kiemelt prioritás, hogy már a legkisebbek is tisztában legyenek az online tér kockázataival és azzal, hogy milyen módon kerülhetik el a rájuk leselkedő veszélyeket – írják a Microsoft magyarországi weboldalán, a Biztonságos Internet Napja kapcsán megjelent tájékoztatóban.

A redmondi óriás épp ezért egy letölthető, így offline mód is elérhető társasjátékot készített, amelynek segítségével a kisgyermekek felismerhetik a leggyakoribb online kockázatokat, és azt, miként kezelhetik az internetes veszélyhelyzeteket. A Kígyók és Létrák társasjátékban úgynevezett tudáskártyákon kapcsolatos feladványokat kell megválaszolniuk a játékosoknak a biztonságos internethasználattal kapcsolatban.

A magyar nyelvű játék maga itt érhető el, a tudáskártyákat pedig ide kattintva lehet letölteni – mindkettő ingyenes. A társast és a kártyákat is ki lehet nyomtani, így nem kizárólag a számítógép/tablet előtt ülve lehet játszani vele. A Windows-gyártó egy szabálykönyvet is mellékelt a játékhoz, azt ezen a linken találja.

A Microsoft évről évre közzéteszi Digital Civility Index (DCI) adatait, melyek azt mutatják meg, mennyire érzik veszélyeztettnek magukat az online térben az adott ország felhasználói. Magyarországon két év előrelépés után most ismét rosszabbnak érzik a helyzetet a felhasználók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.