MicroCoinnal jutalmazzák az otthonmaradókat

Kütyü Magazin - 2020. március 24.

Egy androidos applikáción keresztül jutalmazza az első magyar kriptovaluta csapata azokat, akik otthon maradással segítik gátolni a koronavírus terjedését.

Nem, nem egy nigériai herceg kamu pénzosztásáról van szó, hanem egy itthoni fejlesztésről.

Az első magyar kriptovaluta, a MicroCoin csapata döntött úgy, hogy szeretné motiválni az embereket az otthon maradásra. A fejlesztés egy olyan, egyelőre csak Android rendszeren elérhető mobil applikáció, ami a telefon GPS koordinátái alapján ellenőrzi, hogy milyen távol kerültünk a legutóbbi pozíciónktól. Ha ez 100 méteren belül van, akkor egy gombnyomással igényelhetjük a jutalmunkat, amit a rendszer automatikusan, másodpercek alatt átutal nekünk.

Az applikáció az első megnyitása során egy, a MicroCoin rendszerén belül használható számlaszámot is utal a telefonunkra, erre kapjuk meg később a jutalmainkat, amit fél óránként igényelhetünk, ha nem mentünk messzire.

Lehetőségünk van az összegyűjtött virtuális érméket a honlapról letölthető pénztárca programba mozgatni, vagy egy másik számlára utalni, ha már rendelkeztünk ilyennel.

A fejlesztés során a biztonság és az adatvédelem fontos szempontok voltak, így a GPS koordinátáink természetesen soha nem hagyják el a telefont. A számla és a jutalmak pedig egy, a telefonunk által véletlenszerűen generált számsorra érkeznek. A használata telefonszámot, email címet vagy egyéb adatot nem igényel, mivel minden tranzakció közvetlenül a blockchainen kerül végrehajtásra, így azok meghamisíthatatlanok és visszavonhatatlanok.

A MicroCoin 2017 végén indult, nonprofit modellben működő blockchain projekt, melynek célja, hogy a kriptovaluták által kínált megoldások közelebb kerüljenek a valós-életbeli alkalmazásokhoz.

Természetesen nem az applikáció által osztott jutalom fog minket átsegíteni ezen az időszakon, de egy extra motiváció lehet az otthon maradásra.

Vissza