HiSilicon helyett MediaTek rendszerchippel jöhetnek a Huawei mobilok

Az USA ismét bekeményített a Huawei-el szemben, a legújabb szigorítás miatt veszélybe került a Kirin lapkák gyártása, így elképzelhető, hogy új chipgyártó után kell majd nézni a kínai vállalatnak.


Bár a Kirin lapkákat készítő TSMC egy tajvani cég, de a gyártás során használnak amerikai technológiákat, ezért fel kell függeszteniük egyes üzleti tevékenységeiket a Huawei-el. Ide tartozik a Kirin rendszerchipek gyártása is, ami egy elég fájó pont a kínaiak számára.

A korábban leadott rendeléseket még teljesíteni fogják, és az is biztos, hogy a Huawei betáraz majd a rendszerchipekből amennyire csak lehet. Eddig úgy néz ki szeptemberig szállíthat a TSMC a Huawei-nek, az ősszel érkező Mate 40 mobilokba szánt új generációs Kirin lapka gyártása tehát még nincs veszélyben.

Utána viszont csak a régebbi rendszerchipeket használhatják, vagy kereshetnek egy másik gyártót. Egy kínai forrás szerint a Huawei már fel is vette a kapcsolatot a világ második legnagyobb mobilos processzorgyártójával a MediaTek-kel. Szóba jött még a korábban Spreadtrum néven futó UNISOC is, de egyelőre nem tudni melyik lesz a befutó.mediatekdime

Az biztos, hogy a MediaTek lapkákkal jól járnánk, remek példa erre a Dimensity 1000+, ami az egyik legjobb 5G-s felsőkategóriás rendszerchip a piacon. Fontos leszögezni, hogy jelenleg semmi biztosat nem tudunk ezzel kapcsolatban, akár az is elképzelhető, hogy egy harmadik gyártó mellett teszi le a voksát a Huawei.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.