Újabb többmilliárdos tendert nyert el a 4iG

A vállalat lassan a közszféra állandó kiszolgálójává válik, nagy értékű pályáztatásnál szinte mindig nyertesként jönnek ki.

Nemrég számolhattunk be arról, hogy a 4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság a korábbi évek működéséhez képest döbbenetesen jó üzleti évet zárt 2019-ben, és arról is hírt adhattunk, hogy a rakétasebességgel növekvő vállalat 2020-ban is megmaradt ezen a pályán.

Egy tegnapi közlemény szerint ez a terjeszkedés továbbra is töretlen, ugyanis a 4iG a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tegnap késő délután jelentette be, hogy újabb nagy értékű megbízást nyert el. Az előzőekhez képest roppant szűkszavú bejelentés szerint a vállalat ajánlata nyertes lett az Élelmiszerlánc-biztonsági Centrum Nonprofit Kft. által „A NÉBIH szakrendszereinek szoftverfejlesztési és alkalmazás támogatási feladatai” tárgyú verseny-újraindításával megindított központosított közbeszerzési eljárásban. (A Élelmiszerlánc-biztonsági Centrum Nonprofit Kft. „az élelmiszerlánc-felügyeleti feladatok ellátásának támogatása érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által alapított, az állam 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaság.”)

Az eljárás összértéke 3 721 242 000 Ft + áfa.

Frissítés: plusz még egy milliárd.

A 4iG ma reggel, május 26-án újabb közleményt adott ki: ezek szerint a NISZ (Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság) által „AZ EES bevezetéséhez szükséges informatikai jellegű fejlesztések” tárgyú verseny-újraindításával megindított központosított közbeszerzési eljárás során is győztesként hirdették az ajánlatukat.

Az eljárás összértéke: 970 447 184 Ft + áfa.

Azóta történt

Előzmények