szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelek szerint pár évet még várniuk kell a rajongóknak, hogy játszhassanak a méltán népszerű Grand Theft Auto legújabb, hatodik részével.

Nem lesznek túl boldogok azok a videojátékosok, akik azt remélték, idén kiderül pár részlet a Take-Two Entertainment következő nagy videojátékáról, a népszerű GTA-sorozat hatodik részéről. Egy friss pletyka ugyanis arra enged következtetni, hogy a program egyelőre nagyon nincs napirenden a kiadónál.

A pletyka alapját az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott beszámoló jelenti, amelyet maga a Take-Two küldött meg. A dokumentum egy részén az elkövetkező évek várható kiadásait taglalja a cég, és a tételek között egy 89 millió dolláros marketingköltségekkel kapcsolatos prognózis is található. Az amelletti sávban dátumként pedig 2023 áprilisa és 2024 márciusa szerepel.

A játékpiac történéseire rálátó források szerint ekkora kiadást nem szokás csak úgy elszórni. A tervezet így elég valószínű, hogy egy várhatóan nagy bevételt termelő munkához kötődik, amely akár a Grand Theft Auto VI is lehet. (Játékok reklámozására eddig is költött a stúdió, úgyhogy a jelenség nem új, itt elsősorban az összeg mértéke az, ami beszédes.)

A tőzsdefelügyelethez benyújtott beszámoló alapján próbálták megjósolni a Red Dead Redemption 2 megjelenési dátumát is, mivel arra is igen sokat költhettek a cégnél. Azt ugyanakkor valószínűtlennek tartják, hogy pont ebből a játékból érkezne újabb rész, hiszen a GTA 5-höz képest sokkal fiatalabb termékről van szó. Utóbbi pedig 2013 óta van piacon, vagyis most már időszerű lenne egy újabb folytatás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.