Megérkezett a Xiaomi Amazfit Ares okosóra

0

Végre befutott az Amazfit Ares okosóra, amiről már régóta lehetett hallani. Az újdonság hosszú üzemidővel, strapabíró kivitellel és nem kevesebb, mint 70-féle sportmóddal bír, de nem csak ezek miatt érdekes.

Az Amazfit Ares egy meglehetősen kompakt és könnyű, mindössze 48 grammos okosóra, a polikarbonát háza pedig jól bírja a fizikai behatásokat. Természetesen a víz ellen is védett, mégpedig az 5ATM szabvány szerint, vagyis akár úszni is simán lehet vele. A nyolcszögletű dizájn kicsit a retró digitális órákat idézi, de ez persze csak a külső, ugyanis egy nagy tudású, sportos kütyü lett az Ares.

A kijelző 1,28 colos, 126×126 pixeles és egy színes transzflektív panelről van szó, ami folyamatosan aktív (Always-on), az érintéseket is érzékeli, a védelméről pedig Gorilla Glass 3 gondoskodik.

Az óra beépített GPS-szel és PPG optikai pulzusmérő szenzorral is rendelkezik, és a napi aktivitás mellett az alvást is monitorozza. A sportolás szerelmesei egész biztosan elégedettek lesznek, hiszen 70 különböző edzésmód indítható, a Firstbeat platformnak köszönhetően pedig részletes adatokat és statisztikákat kapunk a mozgásunkról.

A Xiaomi Amazfit Ares kompatibilis Android és iOS készülékekkel is, és a 200 mAh-s aksival nagyjából 13 napos üzemidőt ígér a gyártó normál használat mellett. A kütyü használható egyszerű óra üzemmódban is, Bluetooth és pulzusmérés nélkül, ebben az esetben akár 3 hónapot is kibír egy töltéssel. Folyamatos GPS-szel pedig 23 órát bír egyhuzamban.

Az újdonság Kínában 499 jüanba kerül majd, ami átszámolva durván 22.500 Ft, de ennél egész biztosan drágább lesz a nemzetközi verzió.

Via GizChina, Pocketnow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid