Nokia 515 Dual SIM - sokat akar a szarka

Hirdetés

Bevezető

Pont a napokban kérdezte egy olvasónk, hogy mi újság a gombsoros, operációs rendszert nem futtató, hagyományos mobilok világában. Hogy miért nem tesztelünk gyakrabban ilyen eszközöket, hiszen még mindig sokan vannak, akik idegenkednek az érintős, túl sokat tudó, bonyolult okostelefonoktól. Nos, ez egyáltalán nem rajtunk múlik. Egyszerűen kikoptak a kínálatból ezek a készülékek, alig-alig jelentenek be ilyesmit a gyártók, a piacra kerülő termékek is zömmel a fejlődő országokba találnak maguknak utat, ma már egy tetszőleges szolgáltató árlistán éppen csak van egy-két klasszikus telefon.

Nokia 515
[+]

Elfogytak. Leginkább azért, mert amikor már feltöltőkártyával 20 ezer forint alatt is hozzá lehet jutni egy egyáltalán nem riasztó okostelefonhoz, akkor az emberek többsége - a piac, a reklámok, a társadalom, a környezet és az elvárások hatására - inkább a modern, érintős, sokat tudó vonalat favorizálja, még ha nem is használja ki a készülékben levő funkciók töredékét sem. De hát a számítógépünk tudását sem használjuk ki sokszor, a belépő szintű notebookok is bőven erősek mindenféle extrákhoz, mégis sokan csak böngésznek, leveleznek és maximum szöveget szerkesztenek.

Nokia 515
[+]

A Nokia azonban még tartja a frontot a hagyományos mobilok kapcsán. A Sony már rég kihátrált innen, az LG sem gyárt ilyesmit, lassan eltűnnek az Alcatel és ZTE mobilok, a Huawei is okostelefonokkal erősít, a Motorolánál végleg eltűnt a V3-mal híressé vált széria, még a Samsungot lehet említeni, ahol rendre vannak tizenezres apróságok, illetve a keletkezett űrbe beköltöztek az időstelefonok, a myPhone, az Emporia és a többiek. 53 okostelefon és kemény 4 darab hagyományos készülék van most például a Vodafone kínálatában, és körülbelül ugyanez az arány a hozzánk eljutó tesztmodellek kapcsán is. Ez van, lassan teljesen eltűnnek ezek a modellek, és a Nokia 515 egy meglehetősen jó példa arra, hogy miért alakult ez így. Az XXL GSM-től érkezett termék ugyanis valamivel 40 ezer forint felett nyit. Ennyi pénzért pedig mondjuk van Xperia E, vagy Galaxy Mini II, Huawei Y300, vagy - kapaszkodjunk - Lumia 520 is. És ezek azért nagyon más ligában fociznak, mintha a holland válogatott kapna egy olyan ellenfelet, amelyet 8-1-re gyaláz el. Arról nem is beszélve, hogy közel ilyen funkcionalitással van Nokia 301, amely nagyjából feleennyibe kerül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Mobilarena TV: Nokia 515 Dual

    A soron következő adásunkban a finn gyártó klasszikus kialakítású telefonjával foglalkozunk, mely fémes külsővel, átlagos belsővel rendelkezik.

Hirdetés