szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Függőlegesen elhelyezhető fülek, gyorsabb indulás, jobb keresés a Bing motorral – ilyesmikkel bővítette a Microsoft az Edge böngészőt.

Egy hosszabb blogbejegyzésben jelentette be a Microsoft, hogy március elején több nagyon hasznos funkcióval bővítette az Edge böngészőt.

A fejlesztések egyike lehetőséget ad rá, hogy a felhasználók függőlegesen jelenítsék meg a megnyitott lapokat. Ilyenkor a normál esetben fent, vízszintesen elhelyezkedő fülek lejjebb, baloldalra költöznek. Az újítás elsősorban kényelmi szempontból hasznos, más előnnyel nem jár.

Szintén most vált elérhetővé az a fejlesztés, aminek köszönhetően az Edge sokkal gyorsabban tölt majd be: a Microsoft szerint a megoldás 41 százalékkal gyorsítja a böngésző elindulását, ha a számítógépet újraindítják. A redmondi cég ezt megelőzően vezette be az alvó lapok nevű újdonságát, amellyel a szoftver automatikusan lejjebb veszi a teljesítményt azoknál a füleknél, amelyekre már hosszabb ideje nem nézett rá a felhasználó.

A márciusi Edge-újdonságok harmadik része a Bing keresőmotor továbbfejlesztése: a Microsoft számos újítást vezetett be ezen a fronton, melyek eredményeként látványosabban, pontosabban jelennek meg azok a tartalmak, amelyekre nem a Google, hanem a Bing eszközével keresnek rá az internetezők.

A böngészőhöz tartozó frissítést a szoftver a jobb felső sarkában lévő hamburger menüben (három pötty), a Segítség és visszajelzés alatt, A Microsoft Edge névjegye részre kattintva lehet letölteni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.